Dunavecsei Református EgyházközségDunavecsei Református Kollégium - Általános Iskola, Középiskola és Kollégium

Gyerektábor (2022.06.27-07.01.)

Sándorné Ablonczy Zsuzsa

Ha nyár és gyülekezet és táborok és gyermekek az egyet jelent évek óta azzal, hogy Alsóörsön reformárus hittan táborban veszünk részt. Az idén 2022.06.27-07.01-ig lehettünk együtt az Isten Igéje körül, a megpróbáltatások és azokban való megerősítés témakörében. Hála az Istennek sok munkás érkezett a szolgálatra!

Hétfőn reggel 7 órakor indultunk a Dunavecsei Református templom előtti parkból. A gyülekező gyermekek örömmel használták az új játszóteret így a hosszú út előtt kimozoghatták magukat. Megérkezés után mindenki birtokba vehette a szállását, és berendezkedhetett. A délelőtti igei alkalmon a teremtett ember feladatairól, megpróbáltatásairól beszélgettünk és végeztünk játékos feladatokat, énekeltünk, Dobosné Németh Judit néni segítségével.

Történet: I.Mózes 3,1-24

Aranymondás: „Engedelmeskedjetek azért az Istennek!” Jakab 4, 7a

Az alkalom végén lefektettük a tábor szabályait és kihúztuk a báránykáinkat az angyalkázáshoz. Az ebéd addigra elkészült Ablonczy Gáborné jóvoltából, aki az egész héten végezte a szakácsnői feladatokat. Az ebéd után közös játék és alkotási lehetőség várt a táborlakókra. Mivel nagy volt a hőség egész héten, ezért hoztunk egy döntést, hogy az esti igei alkalmat előrehozzuk, és így bent tartózkodunk a hűvösben, és csak 16 órától megyünk le a strandra, amikor már elfogadható a hőmérséklet odakint is. Nagyon jó volt a víz hőmérséklete és felszabadultan töltöttük el a rendelkezésünkre álló időt a strandon. Volt ott minden: úszás tanulás, labdázás, halacskázás, búvárkodás, vízi vonatozás, és a gyerekek megtanultak repülni és a vízbe pottyanni a felnőttek segítségével. Volt azért minden nap közös fagyizás is. Este már vacsorával várt bennünket Anna néni. Vacsora után volt közös játék, közben sorban esti tisztálkodás, majd az ágyban hallgathatták a gyerekek a Buyufa tanulságos történeteit. Majd hálát adtunk közösen Istennek a nap áldásaiért és nyugovóra tértünk mindannyian.

Reggelente közös Biblia olvasással és imaközösséggel kezdtük a napot, amihez aki szívesen tette csatlakozhatott.

A keddi napon az alkalmak témája: Jákóbból Izrael

Aranymondás: „Én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhová mégy.” I.Mózes 28,15.

A délelőtti alkalom után, amit Aknai Rita néni tartott, útnak indultunk a kikötőbe, hogy felszálljunk a Balatonfüred felé közlekedő hajóra. Amíg a hajóra vártunk gyönyörködhettünk a Balaton csodálatos élővilágában (hattyúk, kacsák stb...). Nagy élmény volt a hajóút, a fedélzetről jól látható volt a Tihanyi félszigeten felújítás alatt lévő apátság, és a sokféle vitorlás. A hajón meg is ebédeltünk. Füreden először az interaktív vitorlás múzeumot látogattuk meg, ahol nagyon sokféle gyakorlati élményben is részünk lehetett a magával-ragadó vezetés mellett. Ezután felültünk a Liliput városnéző kisvonatra, ahol labdával és édességgel kedveskedtek nekünk és még arra is lehetőség volt, hogy a városnéző körút után, a Bagaméri fagyizóban kedvezményes áron fogyasszunk fagylaltot. Éltünk ezzel a lehetőséggel is. Ezután elmentünk a Jókai házba ahol sok kulturális és történelmi ismerettel gazdagodhattunk. Ezt követően felfrissültünk a szökőkút mellet és újra hajóra szálltunk, hogy visszatérjünk szálláshelyünkre. Az esti áhítat után még játszottunk és utána az ágyban hallgathattuk végig a Buyufa történet újabb részét. Hamar elaludt mindenki!

Szerdán, Illés próféta próbatételei által erősödhettünk.

 Aranymondás: „Az Igének pedig megtartói legyetek és ne csak hallgatói, megcsalván magatokat.” Jakab 1,22

  A délelőtti alkalom után, amit Magyar László bácsi tartott madarakat készítettünk és felvittük magunkkal a fa-kilátóhoz. Útközben megnéztük a török házat, a Református templomot, ahol két csoportra osztódva a két karzatba felmentünk és elénekeltük "Az Úr van itt" kezdetű éneket felelgetve egymásnak a két oldalról. Csodálatosan jól hangzott! Még énekeltünk több éneket is, majd tovább mentünk a kilátóhoz. Fentről gyönyörű volt a kilátás és a madarak röptetése is megtörtént. Délután nagyot strandoltunk, a hullámzó arcát is megmutató Balatonban. Jó élmény volt megismerni ezt az oldalát is. A levegő is enyhült egy kicsit, ami nagyon jólesett mindannyiunknak.

Csütörtökön, Dániel próféta történetein keresztül láthattuk meg Isten jelenlétét a próbatételek között is. Amiről Sándor Zsombor bácsi tett bizonyságot.  Aranymondás: „Van nekünk Istenünk…” Dániel:3,17

Ebéd után agyagoztunk, edényeket, játékokat, állat figurákat készítettünk.

A délutáni alkalom után ismét lementünk a vízhez, útközben most is énekeltük a tanult énekeket, mint minden nap, így rövidebbnek tűnt a séta. A hullámzó Balaton lecsillapodott így vízibiciklizhettünk is egy nagyot. A vacsora után tábortűz és szalonnasütés helyett fagyi köré telepedtünk és kiderítettük, hogy kinek melyik társa volt az angyalkája. Még átadta egy ének kíséretében a búcsú ajándékát, és elmondta mik voltak a számára a hetet meghatározó élmények, üzenetek. Ezt követően a tisztálkodás után aludni tértünk és meghallgattuk a Buyufa történetek közül az utolsót is. Még sokáig beszélgettünk miután mindenki elaludt.

Pénteken Jézus Krisztus értünk végzett áldozatáról beszélt Ruszin Enikő néni. Aranymondás:

„Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!” Ézsaiás 43,1b.

Ez az aranymondás is felkerült az aranymondás falra, amit egész héten Enikő néni bővített nagyon kreatívan. Így folyamatosan a szemeink előtt lehettek Isten számunkra kiemelt üzenetei.

Az alkalom után táborbontás, összepakolás következett, hiszen a délutáni alkalom után indultunk haza.

Hála Istennek áldott héten lehettünk együtt. Volt miről beszámolni szeretteinknek, akik már nagyon vártak minket.

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe