Dunavecsei Református EgyházközségDunavecsei Református Kollégium - Általános Iskola, Középiskola és Kollégium

Egyházmegyei hittanverseny (2019.05.04.)

Sándorné Ablonczy Zsuzsa

Ebben az esztendőben Izsákon rendezték meg az egyházmegyei hittanversenyt. Minden gyülekezetből egy csapat jelentkezhetett, s a csapatnak maximum a fele lehetett református iskolás. Sajnos az állami iskolából csak két csapattagot sikerült toborozni, így csupán 5 fős csapattal tudtunk indulni. A versenyre Ablonczy Gáborné és Sándor Zsombor készítette fel a gyerekeket a húsvéti ünnepkör eseményeiből.
Bár az időjárás elég borús volt, az egybegyűltek hangulatát nem ez jellemezte. Finom falatokkal, innivalóval és kedves szóval vártak bennünket a rendezők, majd a templomban Pál Ferenc katechetikai előadó áhítatával hangolódtunk a nap eseményeire. Lehocky Mária, a Károli egyetem tanára és hitoktatóképzős csapata remek feladatokat adott a gyerekek elé, és szépen rendben bonyolította le az egész versenyt. Fontos volt, hogy mindenben meglássák a jót, amit értékelni lehet. Egy csapattag rajzolt, a többiek képet raktak ki összevágott darabkákból, feladatlapokat töltöttek ki, rovásírást fejtettek, érzékszerveikre hagyatkozva oldottak feladatot, élő szobrot alkottak, énekeltek. A verseny végeztével mindenkit vendégül láttak a Vino étteremben egy nagyon fonom és bőséges ebéddel. Ezután következett a nap zárásaként az értékelés és az első három helyezett valamint a segítők megajándékozása.
A versenyen tíz csapat indult (Apostag, Dunavecse, Tass, Kalocsa, Orgovány, Kunszentmiklós, Izsák, Kerekegyháza, Kiskunhalas, Soltvadkert). Az első három díjat Soltvadkert, Izsák és Kalocsa vihette haza. A mi csapatunk különdíjban részesült Hájas Máté rajzáért és a lányok szép énekéért.

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe