Dunavecsei Református EgyházközségDunavecsei Református Kollégium - Általános Iskola, Középiskola és Kollégium

Advent - Karácsony a gyülekezetben, 2022.

Sándorné Ablonczy Zsuzsa

Advent második hétvégéjén vendégeink érkeztek Homoródszentmártonból. Kiss Albert nagytiszteletű úr és öt presbiter-házaspár látogatott el hozzánk. Vasárnap testvér-lelkipásztorunk hirdette az Igét a gyülekezetnek, majd a vendégek a helyi presbiterekkel közös ebéden vettek részt. Délután a városi gyertyagyújtáson közösen szolgáltunk, majd az iskola dísztermében megtekinthettük az ajándékba hozott homoródszentmártoni templomkazetta-fotókat. Nagytiszteletű úr bővebben beszélt róla, hogyan és miként készültek a kazetták, melyikről milyen érdekességet lehet tudni. A kazetták bemutatása előtt és után a Vikár Béla Nőikar énekelt két karácsonyi népdal-rondót az egybegyűlt hallgatóságnak.

A vendégek más ajándékot is hoztak a gyülekezet számára – egy szép toboz-fenyőt, melyet Ambrus Mónika készített, aki számos alkalommal vett részt iskolánk alkotótáboraiban, s ma a saját alkotásaiból is szerzi jövedelmét.

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Advent negyedik hétvégéjén, a városi karácsonyon iskolásaink, pedagógusaink, valamint gyülekezetünk fiataljai is szolgáltak, Alföldy-Boruss Dániel nagytiszteletű úr pedig Isten Igéjéről beszélt az egybegyűlt hallgatóságnak. A gyülekezet és a Mezőgazdasági Zrt. közös sátránál sok finomságot, bögrét, és az iskolás gyerekeink által készített karácsonyi díszeket lehetett kapni. Az összegyűlt pénzt a parókia felújítására fordítjuk. Köszönjük mindenkinek az áldozatos munkát, szolgálatot, melyet a sátorban végeztek! (Fotók: Dunavecsei Művelődési Ház, Horváth-Ablonczy Dóra)

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Szenteste a gyermekistentiszteletre járó gyermekek műsora után Alföldy-Boruss Dániel nagytiszteletű úr hirdette az Igét. Az istentisztelet után a gyermekek ajándékot kaptak, majd a templomkertben énekszó mellett csillagszóróztak.

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe